Nyhtöpyörykät chilikastikkeella
Jauha kaurahiutaleet miltei jauhoksi monitoimikoneella. Lisää joukkoon kikherneet, vesi, valkosipulinkynsi, aurinkokuivatut tomaatit ja niiden öljy. Aja monitoimikoneella paksuhkoksi tahnaksi. Ota leivontakulho ja kaada tahna sinne. Lisää joukkoon korppujauhot ja mausteet. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa varovaisesti vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta. Kun taikina näyttää muovailtavalta, laita se jääkaappiin odottamaan 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään […]
Hasselpähkinä-porkkanakeitto
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuori porkkanat ja paloittele ohuiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet leivinpaperille, lorauta päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sirottele myös teelusikallinen kanelia porkkanoille. Sekoita esimerkiksi lusikalla viipaleita niin, että ne peittyvät öljyn ja kanelin seokseen. Paahda porkkanoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Porkkanoiden paahtuessa […]
Suklaatikut
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa keksipohjan kuivat ainekset keskenään. Nypi joukkoon margariini. Painele taikina esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle noin 10 x 15 cm kokoiseksi levyksi, joka on noin 1 cm korkea. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kullanruskean sävyn. Anna jäähtyä huoneenlämmössä tai jäähtymistä nopeuttaaksesi laita keksipohja pakastimeen noin 20 minuutiksi […]
Täytetyt bagelit
Mittaa pieneen astiaan kuivahiiva, ruokosokeri ja vesi. Sekoita ja jätä seos huoneenlämpöön noin 5-10 minuutiksi. Seoksen käydessä mittaa isoon kulhoon taikinaa varten vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää sitten käynyt, kupliva neste ja lopuksi margariini. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes saat kimmoisan pallon. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä taikina turpoamaan 40 minuutiksi esimerkiksi kuumalla […]
Omenapiirakka
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kaada pieneen kippoon piirakan päällisaineksiin kuuluva kikhernepurkin liemi ja laita se jääkaappiin odottamaan. Kannattaa myös säilyttää kikhernepurkkia jääkaapissa yön yli ennen piirakan leipomista, jotta liemi on sopivan kylmää aquafabavaahtoa varten. Säilö kikherneet muuta käyttöä varten, esim. lehtikaalicouscousiin. Mittaa vehnäjauhot, intiaanisokeri ja leivinjauhe kulhoon ja lisää margariini pienehköinä nokareina. Sekoittele ainekset […]