Belugalinssi-pekaanipasta

Huuhtele belugalinssit ja laita ne keittymään runsaaseen veteen. Keitä myös pennepasta al denteksi niin, että se valmistuu suurin piirtein samaan aikaan linssien kanssa. Pese lehtikaali, poista kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Jätä lehtikaali odottamaan vuoroaan ja silppua myös valkosipuli. Kaada paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kääntele valkosipulia ja chilijauhetta öljyssä parin minuutin ajan. Lisää sitten pannulle […]

Nyhtöhernesalaatti

Valmista ensin kastike silppuamalla valkosipulinkynsi ja sekoittamalla se muiden kastikeainesten kanssa pieneen kippoon. Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla (tai sen puuttuessa kuorimaveitsellä) nauhoiksi ja paista nopeasti 1-2 minuutin ajan paistinpannulla ruokalusikallisessa oliiviöljyä, kunnes nauhat pehmenevät. Kuori porkkana ja suikaloi siitä esimerkiksi kuorimaveitsellä nauhoja. Silppua ruohosipuli ja nypi rucolan lehdet. Sekoita kesäkurpitsa- ja porkkananauhat sekä ruohosipuli ja rucola […]

Soijapaloja hoisin-kastikkeessa

Murskaa tähtianis morttelissa tai aja maustemyllyllä hienoksi jauheeksi sekä hienonna valkosipulinkynsi mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa ainakin puolen tunnin ajan. Kun kastike on tekeytymässä jääkaapissa, pese ja suikaloi suippopaprika sekä silppua sipuli. Huuhtele ja valuta herneenpalot, bambunversot ja vesikastanjat. Jätä odottamaan vuoroaan. Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulla ja […]

Vegesushi

Sushi

Käytä susheihin erityistä sushiriisiä, joka on pyöreämpää kuin tavallinen riisi ja kypsyy eri tavalla. Huuhdo riisi huolellisesti esimerkiksi siivilässä, valuta ja laita sitten kattilaan. Kaada päälle 3 desilitraa vettä ja keitä ensin keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen käännä hella pienimmälle asetukselle ja anna hautua vielä 25–30 minuuttia. Valmista sillä välin riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta […]

Tortillasipsit chilikastikkeella

Tortillasipsit chilikastikkeella

Valmista ensin tortillakuoret sekoittamalla durumjauhot, öljy ja suola. Lisää vettä vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi ja vaivaa sitä 5 minuutin ajan. Muotoile taikinasta tanko ja pyörittele siitä neljä samankokoista palloa. Kauli pallot jauhotetulla alustalla ohuiksi tortillalätyiksi. Paista lätyt kuumalla pannulla molemmin puolin sen aikaa, että niihin ilmestyy ruskeita pilkkuja. Jätä lätyt odottamaan esimerkiksi lautaselle. Valmista […]