Simpukkapasta-salaatti

Simpukkapastasalaatti

Laita pasta kiehuvaan veteen valmistumaan ja ala tehdä kastiketta. Kaada pieneen kippoon puoli desilitraa öljyä. Lisää ruokalusikallinen balsamicoa ja purista ruokalusikallinen sitruunan mehua joukkoon. Silppua valkosipulinkynsi ja tilli pieneksi ja sekoita mukaan kastikkeeseen. Mausta vielä suolalla, sokerilla ja sinapilla sekoitellen tasaiseksi seokseksi. Kun pasta on keittynyt al denteksi, huuhtele se kylmällä vedellä, valuta vesi pois ja […]

Kanake-riisipannu

kanakelehtikaalipaistos

Valmista ensin kanake sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa esimerkiksi sauvasekoittimella. Valuta seos paistinpannulle ja sekoittele yhtenään keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan, kunnes seos alkaa saostua. Seoksen muututtua kiinteäksi kääntele sitä vielä pari minuuttia ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan noin 2 cm korkuiseksi. Jätä massa jäähtymään 10 minuutiksi ja laita sen jälkeen vuoka tunniksi jääkaappiin jähmettymään. […]

Kalakepuikot

Sekoita kanakkeen ainesosat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada seos paistinpannulle ja sekoittele yhtäjaksoisesti pohjaa myöten keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes seos alkaa muuttua paksuksi ja kiinteäksi. Kääntele tämän jälkeen vielä pari minuuttia ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan parin sentin korkuiseksi levyksi. Anna kanakkeen jäähtyä kymmenisen minuuttia ja tämän jälkeen tunti jääkaapissa. Reseptistä tulee kaksinkertainen annos, joten halkaise […]

Vegaaninen İskender-kebab

vegaaninen-kebab

Valmista ensin kebab-lihan korvaava seitan. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja sekoita toisessa astiassa vesi, soijakastike, oliiviöljy ja ketsuppi. Kaada nesteestä suurin osa kuiviin aineksiin ja ala alustaa taikinaa lisäten nestettä vähitellen. Vaivaa noin viiden minuutin ajan, kunnes massa alkaa tuntua jähmeältä. Muotoile massasta pitkulainen pötkö, joka mahtuu kattilaan. Tee keitinliemi sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa […]

Garam masala

Garam masala on maustesekoitus, jota käytetään tyypillisesti intialaisessa ja pakistanialaisessa keittiössä. Sen ainesosat vaihtelevat alueittain, mutta useimmiten se sisältää ainakin mustapippuria, kanelia, kardemummaa ja juustokuminaa. Sitä voidaan käyttää pöytämausteena, salaateissa, curryissa tai vaikka lämpimien leipien päällä. Garam masalan voi valmistaa joko jauhetuista tai kokonaisista siemenistä ja maustekasveista. Jos käytät kokonaisia siemeniä, jauha ne sekä tähtianis morttelissa […]