Yrttiset spelttipatongit
Sekoita kulhossa hiiva, suola, sokeri ja spelttijauhot. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita esimerkiksi lusikalla löysäksi taikinaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan odottaa siellä noin 10 minuuttia. Sekoita tämän jälkeen taikinaan vehnäjauhot ja ala vaivata hiljalleen. Lisää vaivauksen välissä myös oliiviöljy. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on pehmeää ja kimmoisaa eikä tartu […]
Hampurilainen
Valmista ensimmäiseksi pihvitaikina. Huuhtele kvinoa ja laita se kiehumaan veteen (2 dl) noin 15 minuutiksi keskilämmöllä. Silppua sillä välin sipuli ja valkosipulinkynsi. Valuta ja huuhtele kidneypavut ja laita ne isoon kulhoon pilkottujen sipuleiden kanssa. Muussaa pavut ja sipulit massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Varo täräyttämästä papuja taivaan tuuliin (tai keittiökaappien pohjaan), eli ota aluksi rauhallisemmin sauvasekoittimen kanssa, […]
Vegepyttipannu
Kuori perunat ja laita ne keittymään runsaaseen veteen. Valuta tofusta ylimääräinen neste ja kuutioi se. Silppua sipuli, ruohosipuli sekä paprika ja hienonna valkosipulinkynsi odottamaan vuoroaan. Perunoiden kypsyessä lorauta paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja paista tofukuutioita ensin melko kovalla lämmöllä ja vähennä sitten keskilämmölle paistellen kuutioita noin 10–15 minuutin ajan, kunnes ne saavat rapean pinnan. Mausta tofukuutiot […]
Mustikkapiirakka
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele valmiiksi uunivuoka (⌀ 26 cm). Vispaa huoneenlämpöinen margariini ja ruokosokeri kulhossa vaahtomaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vesi. Sekoittele, kunnes saat aikaiseksi tahmean taikinapallon. Painele taikina käsin vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja tee myös pienet reunat täytteen varalle. Kaada kulhoon soijajogurtti ja sihtaa sen päälle tomusokeri ja perunajauho […]
Kikhernelettu
Mittaa kulhoon kikhernejauhot ja kala namak -suola ja sekoita. Voit halutessasi käyttää tavallista suolaa, mutta mustana suolanakin tunnettu kala namak -suola loihtii lettuun yllättävän kananmunamaista makua. Lisää joukkoon vesi ja vispaa sekaisin. Jätä taikina turpoamaan 10 minuutiksi jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteet. Huuhtele salaatinlehdet, ruohosipulit, kurkku ja mungpavun idut. Kuutioi kurkku sekä kuori ja […]